MEDIAKING
Boost jouw SEO met Google Search Console - MEDIAKING

Boost jouw SEO met Google Search Console

Google Search watte?

Misschien komt de term Google Webmaster Tools je nog bekend voor. Tot 2015 ging Google Search Console onder deze naam door het leven. Waarom de naamswijziging? Google is constant bezig met het uitbreiden en vernieuwen van hun aanbod. Omdat de toolset intussen veel meer mensen aanspreekt dan enkel webmasters – denk aan SEO specialisten, marketeers, webdesigners, programmeurs, ICT’ers en zeker ook ondernemers – was een nieuwe naam nodig die de lading beter dekt. Zo werd het Google Search Console.

Ook al ben je geen webmaster of webdesigner, deze tools zijn hoogstwaarschijnlijk ook interessant voor jou. Ontdek wat Google Search Console voor jou en je website kan betekenen, en hoe het je SEO-strategie kan versterken.

 

Hoe je website wordt gezien

Het grootste voordeel van Google Search Console is dat je inzichten krijgt in hoe de wereld – en vooral de zoekmachines – jouw website bekijken. Je hebt ongetwijfeld heel wat uren besteed aan het design en de content van je site. Het is slim om dit ook eens vanuit een ander perspectief te bekijken.

Met Google Search Console kun je je website beheren vanuit een kritische hoek. Je ziet hoe Google en je bezoekers jouw site ervaren. Je kunt ervoor zorgen dat je content volledig toegankelijk is voor Google en je kunt zelfs aangeven waar Google specifieke delen van jouw site kan vinden die anders misschien moeilijk vindbaar zijn.

De tool helpt je ook je website efficiënt te onderhouden zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Bovendien biedt het oplossingen voor malware en spam, zodat je site schoon en veilig blijft.

Een ander belangrijk voordeel is dat je precies ziet wat jouw bezoekers te zien krijgen in de zoekresultaten op Google. Indien nodig kun je wijzigingen aanbrengen of content verwijderen die je liever niet wilt tonen.

 

Hoe je website wordt gevonden

Google Search Console toont je welke specifieke zoekwoorden jouw site zichtbaar maken in de zoekresultaten. Je ziet welke zoekopdrachten meer verkeer naar je site brengen, maar ook welke minder succesvol zijn. Deze informatie is van onschatbare waarde voor je SEO en digitale marketingstrategieën.

 

Het belang van een goed onderhouden website

Een succesvolle website die nieuwe klanten aantrekt en waardevolle content biedt, vereist veel inspanning en onderhoud. Het is een continu proces van verbetering en optimalisatie. Websites die up-to-date worden gehouden – zowel in content als in periodieke technische updates – presteren beter in zoekmachines. En ook dat kan je via Google Search Console opvolgen. Google Search Console is dan een essentiële tool die je ondersteunt bij het bereiken van je doelstellingen. En het mooie is: deze SEO-tool is volledig gratis.

Hulp nodig bij het aantrekken van meer potentiële klanten?

Contacteer ons vandaag voor een gratis adviesgesprek
Deel dit bericht